Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) σε συνεργασία με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΣΚΤ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «150 χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι» για φοιτητές και αποφοίτους της ΑΣΚΤ (Αθήνα)

 

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

Πατησίων 42, 106 82 Αθήνα, Τηλ.: 210.3897 158–9 career@asfa.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρ. πρ. 4985/18.12.2018

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ)
σε συνεργασία με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΣΚΤ
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα

«150 χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι»

 

για  φοιτητές που έχουν συμπληρώσει και το τέταρτο έτος φοίτησής τους στην ΑΣΚΤ ή φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της ΑΣΚΤ, καθώς και για αποφοίτους της ΑΣΚΤ (οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από την 1/1/ 2014 και έπειτα)

 

Ο εικαστικός διαγωνισμός ζωγραφικής προκηρύσσεται με αφορμή τα 150 χρόνια λειτουργίας του ΟΣΕ και αποσκοπεί στην ανάδειξη της παρουσίας και της συμβολής του στην ιστορική διαδρομή και ανάπτυξη της χώρας από το 1869, του ρόλου του στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων επί σειρά ετών, αλλά και τη συνδρομή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας  σήμερα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ένα πρωτότυπο έργο ζωγραφικής όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω. Από το σύνολο των έργων που θα κατατεθούν κριτική επιτροπή μελών ΔΕΠ της ΑΣΚΤ θα επιλέξει 15 έργα, τα οποία θα εκτεθούν στην τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου τον Μάρτιο του 2019. Σε ειδική εκδήλωση  κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 5 μέλη εκ των οποίων 3 μέλη ΔΕΠ της ΑΣΚΤ και 2 εκπρόσωποι του ΟΣΕ, θα επιλέξει 3 έργα τα ο οποία ο ΟΣΕ βραβεύσει ως εξής: Πρώτο βραβείο 3.000 Ευρώ, δεύτερο βραβείο 2.000 Ευρώ και τρίτο βραβείο 1.000 Ευρώ. Τα βραβευθέντα έργα θα περάσουν στην κυριότητα του ΟΣΕ και θα τοποθετηθούν σε χώρους που θα επιλεγούν (εάν οι μη βραβευθέντες καλλιτέχνες επιθυμούν μπορούν να παραχωρήσουν τα έργα τους στον Οργανισμό ώστε να τοποθετηθούν σε χώρους του, όπου έχει πρόσβαση το κοινό). Οι 15 επιλεχθέντες θα υπογράψουν Συμφωνητικό με τον ΟΣΕ, στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι συνεργασίας.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να καταθέσει ένα πρωτότυπο έργο ζωγραφικής (μέγιστης διάστασης 2,5 x 2,5 μ. έτοιμο προς ανάρτηση) στο Γραφείο Επιστατών στην οδό Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 18233, Αθήνα, ως την 28η Φεβρουαρίου 2019.

 

Στο κατατιθέμενο έργο και συγκεκριμένα εσωτερικά της συσκευασίας αυτού, οι υποψήφιοι επικολλούν συμπληρωμένη βεβαίωση (για να συμπληρώσετε την βεβαίωση πατήστε εδώ) στην οποία αναγράφουν τα στοιχεία τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου, συνοδευόμενη από μία τυπωμένη φωτογραφία του έργου.

 

Ηβεβαίωση αυτή θα πρέπει να αποσταλεί ΚΑΙ ηλεκτρονικά και στο career@asfa.gr, ως την28η Φεβρουαρίου 2019(παρακαλούμε διατηρήστε τον τύπο αρχείου word(.doc), συνοδευόμενη από μία ηλεκτρονική φωτογραφία του έργου (ως 2MB).

 

Εξωτερικά της συσκευασίας του έργου θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του διαγωνιζόμενου.

 

     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ)

 

Η ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων, συμβαδίζει με την ιστορία του νεώτερου ελληνικού κράτους. Η ζώσα αυτή ιστορία των σιδηροδρόμων τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, ταυτίζεται με τον ΟΣΕ.

Η ωρίμανση της σιδηροδρομικής ιδέας στην Ελλάδα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη στην ιστορία του τόπου μας. Η συμβολή των σιδηροδρόμων στην ανάπτυξη της χώρας από το 1869 έως σήμερα υπήρξε μεγάλη και σημαντική. Σε εποχές πολύ δύσκολες, με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες και πρωτόγονα σε σύγκριση με τα σημερινά τεχνικά μέσα στρώθηκαν η μία μετά την άλλη πλήθος σιδηροτροχιές, δημιουργήθηκαν πολλά δίκτυα και άρχισαν να ταξιδεύουν προς κάθε κατεύθυνση τα ατμήλατα στην αρχή και στη συνέχεια τα σύγχρονα τραίνα μας. 

Ο  σιδηρόδρομος, ένας χώρος αγαπητός σε όλους γοητευτικός και  πολυδιάστατος. Τραίνα γρήγορα ή αργοκίνητα, επιβατικά ή εμπορικά, διανύουν τα τελευταία 130 χρόνια την ιστορία της χώρας μας και μαζί τους Σταθμοί, ιστορικά γεγονότα, πολιτικές καταστάσεις, εποχές και χρόνος, βαγόνια, εργοστάσια, μηχανοστάσια, γέφυρες, σήραγγες, ατμομηχανές και «οτομοτρίς», διασταυρώνονται και μας πάνε ένα διαχρονικό και αισθαντικό ταξίδι.

 

www.ose.gr

 

 

επιστροφή