Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Έκθεση βιβλίων τέχνης φοιτητών της ΑΣΚΤ | Ομιλία του Christopher Hudson (Εκδότης - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ΜοΜΑ) και της εικονογράφου και συγγραφέα Ellen Weinstein | Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ρέντης) | 8 Απριλίου στις 6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ομιλία του ο Christopher Hudson (Εκδότης - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ΜοΜΑ) και της εικονογράφου και συγγραφέα Ellen Weinstein.

 

Έκθεση βιβλίων τέχνης φοιτητών της ΑΣΚΤ

 

στο πλαίσιο και με τη στηρίξη της διοργάνωσης

«Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων

 

8 Απριλίου 2019 στις 6:00 μ.μ.

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

(Πειραιώς 256, Ρέντης)

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 18:00 ο Christopher Hudson, εκδότης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ΜοΜΑ και η διακεκριμένη Αμερικανίδα εικονογράφος και συγγραφέας Ellen Weinsteinθα δώσουν διάλεξη στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών ανοιχτή στο κοινό με θέμα την εικονογράφηση βιβλίων.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία και τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, θα βραβευτούν τρία έργα φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν σε εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από τους διδάσκοντες στην Α.Σ.Κ.Τ με θέμα το βιβλίο ως αντικείμενο τέχνης (artists’ books).  

 

Τα έργα των 45 περίπου φοιτητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την ίδια ημέρα (Δευτέρα 8 Απριλίου στις 6:30 μ.μ.) και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256). Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 7:00 μ.μ.

Στους τρεις βραβευθέντες από την επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχει ο ChristopherHudson, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα, βιβλία των εκδόσεων του ΜοΜΑ, καθώς και εισιτήρια χορηγούμενα από την Aegean Airlinesπροκειμένου να επισκεφθούν την 58η Μπιενάλε της Βενετίας.  

 

επιστροφή