Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Η ΔΕΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ | Ανοιχτός Διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

Η ΔΕΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ | Ανοιχτός Διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

H ΔΕΗ προσκαλεί καλλιτέχνες από κάθε μορφή τέχνης σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό πειραματισμού και δημιουργικότητας αντλώντας έμπνευση από το σήμα, τα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ αλλά και όσα συμβολίζει για τους Έλληνες: την ενέργεια, το φως και έμμεσα, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και τη βιώσιμη πρόοδο.

 

O διαγωνισμός ξεκίνησε τον Ιούνιο και πήρε παράταση έως τις 4/10/2021

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΟ ΕΜΠ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες σε 30 χώρες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για όγδοη συνεχή χρονιά, συνδέεται και φέτος με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “EuropeanResearchers’ Night” σε AssociatedEventκαι διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Γνωριμία με τα επιτεύγματα των Ερευνητών

Κατά τα προηγούμενα έτη, το εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου Πατησίων άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε το ευρύ κοινό, προβάλλοντας τους ερευνητές του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αθήνας και Ερευνητικών Κέντρων, με έμφαση στην διασύνδεση της Έρευνας με την Εκπαίδευση και την Απασχόληση μέσω της Καινοτομίας για την Ανάπτυξη και την Αειφορία, επιτυγχάνοντας μοναδικά για μία μόνο μέρα το χρόνο, την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη, τη μαζική προσέλευση χιλιάδων κόσμου, των πολιτών της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα, αλληλεπιδρώντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές με υψηλής τεχνολογίας επιστημονικά όργανα, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων.

Τον καιρό της πανδημίας, η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ εξελίχθηκε και αναδιοργανώθηκε σε διαδικτυακή βάση, παρέχοντας επιπλέον τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακούς επισκέπτες στην Ελλάδα και σε όλες τις ηπείρους. Έτσι, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ερευνητικές καινοτομίες βιώνεται με ασφάλεια. Μέσω livestreaming προβάλλονται ερευνητικές δραστηριότητες και πρωτότυποι σχεδιασμοί και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης από τη μοριακή μηχανική και την υγεία έως τις μεταφορές και την ενέργεια.

Η έμφαση φέτος δίδεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

 

Ερευνητικά επιτεύγματα αιχμής

Στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ μετέχουν ερευνητικές ομάδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, καινοτόμων επιχειρήσεων, καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων, οργανισμών και χορηγών, προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα.

Η κοινωνική αναγνώριση των ερευνητών, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και η αύξηση του ενδιαφέροντος για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα είναι το ζητούμενο. Δυναμική είναι και η παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και ομάδων νέων ερευνητών στο πεδίο αυτό. Προβάλλονται, επίσης, συναφή προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως Marie Skłodowska Curie, Erasmus+, κ.ά.

Προβλέπονται, όπως κάθε χρόνο, ειδικές συμμετοχές (Μουσείο Πειραμάτων, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, κ.ά.).

Ειδική αναφορά θα υπάρχει στην παρουσίαση της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας αιχμής σε ποικίλους ερευνητικούς τομείς, όπως βιο-ασφάλεια, βιο-πληροφορική, βιο-τεχνολογία, μοριακή μηχανική,  κ.ά., παρουσιάζοντας τη συμβολή της έρευνας και τεχνολογίας στην παρακολούθηση και υποστήριξη της δημόσιας υγείας.

 

Στρατηγικές δράσεις του ΕΜΠ

Έμφαση δίδεται στη μεταφορά της τεχνογνωσίας που αναπτύσσει το ΕΜΠ – στρατηγικές δράσεις του ΕΜΠ στην κατεύθυνση αυτή – καθώς και η προβολή εμβληματικών έργων με παγκόσμια αναγνώριση.

Με πρωτεργάτη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ιδρύεται το πρώτο Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων (Energy Competence Center) στην Ελλάδα με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένας συνεργατικός σχηματισμός (cluster) για την υποστήριξη και την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνικής επάρκειας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ενέργειας αλλά και της βιωσιμότητας – βασικούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας. Στο Ενεργειακό Κέντρο συμμετέχει το  Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών – ΕΠΙΣΕΥ / ΕΜΠ -και επιπλέον ένδεκα φορείς, σημαντικά ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, ερευνητικοί φορείς καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς ενέργειας, περιβάλλοντος και οικονομίας.

Με την ίδρυση του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης – Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το ΕΜΠ αξιοποιεί το επιστημονικό δυναμικό του και τις υποδομές του σε προγράμματα που απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για κατάρτιση, επιμόρφωση και εξειδίκευση στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και σε διεπιστημονικά πεδία τα οποία αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αποσκοπεί να συμβάλει στο γενικότερο εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, τυπικής και άτυπης, και στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση.

 

Εκδηλώσεις

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021 με την Εναρκτήρια Εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων με φυσική παρουσία με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming. Τις εργασίες θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής, και θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων της Αθήνας και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών.

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης της Βραδιάς του Ερευνητή συνδέεται με την αξιοποίηση του Πολυτεχνείου Πατησίων και την ευρεία επανάχρησή του για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, ως κόμβου διασύνδεσης του ΕΜΠ με την Κοινωνία της πόλης της Αθήνας.

Ακολούθως, τα επιτεύγματα περισσότερων από 200 ερευνητικών ομάδων θα παρουσιαστούν σε ζωντανή ροή – livestreamingμέσω αντιπροσωπευτικών τρίλεπτων videoγια τις ανάγκες της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ.

Οι εκδηλώσεις της Βραδιάς του Eρευνητή στο ΕΜΠ 2021 θα μεταδίδονται από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuarenκαι την ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuarenαπό τις 8 το πρωί έως το βράδυ της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021. Με τη λήξη της ζωντανής ροής όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο τόσο στο κανάλι, όσο και την ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ.

 

Post events

Η ευρύτητα και η σημασία του φετινού κεντρικού θέματος, της αντιμετώπισης των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, επιβάλλει την ένταξη εκδηλώσεων και μετά από τη Βραδιά του Ερευνητή, με ειδικές ημερίδες και συνεδρίες στο αντικείμενο αυτό, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Διαγωνισμοί

Όπως κάθε χρονιά, θα διεξαχθούν με ψηφιακή συμμετοχή Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η δική μας απάντηση» για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Η πρόκληση και η ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Οι συμμετοχές θα υποβληθούν σε αντίστοιχες φόρμες στην ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή ΕΜΠ www.ntua.gr/ntuaren.

Θα διεξαχθεί επίσης ο καθιερωμένος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο instagram με θέμα «GreenDealBoost» με hashtag #ntuaren.  

 

Εθελοντισμός

Τη φετινή χρονιά, ο κεντρικός ρόλος του εθελοντισμού αφορά στην ενημέρωση των σχολείων για διαδικτυακή συμμετοχή στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, καθώς και στην υποστήριξη της διασύνδεσης των σχολείων για την διαδικτυακή παρακολούθηση της Βραδιάς.

 

Από την Έρευνα στην Ανάπτυξη με πρωταγωνιστές τους νέους

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου προσόντων, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία, με ιδιαίτερη σημασία σήμερα ενόψει της ανάκαμψης της χώρας από την υγειονομική, περιβαλλοντική και οικονομική κρίση. 

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ υπογραμμίζει ότι ο καιρός δεν περισσεύει για:

 • τη χάραξη βιώσιμης στρατηγικής  έρευνας & τεχνολογικής ανάπτυξης σε σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα,
 • την υλοποίηση πολιτικών εφαρμογής της καινοτομίας με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης των νέων,
 • τη διαμόρφωση μέτρων διευκόλυνσης και χρηματοδότησης για την υποστήριξη της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας από νέες καινοτόμες επιχειρήσεις.

Η Βραδιά του Ερευνητή θέλει να συμβάλει ώστε η Πανεπιστημιακή έρευνα και το επιστημονικό δυναμικό των Πανεπιστημίων να διαμορφώσει το ελπιδοφόρο πρόσωπο της οικονομίας και της κοινωνίας μας σήμερα

 

Ελάτε να αποδείξουμε ότι στην Ελλάδα η Έρευνα και η Καινοτομία έχουν λόγο στην Ανάπτυξη!

 

 

Διοργάνωση

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ διοργανώνεται ως AssociatedEventτης Ευρωπαϊκής δράσης “EuropeanResearchers’ Night” με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου. Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνδιοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας  της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμβολή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. Συμμετέχει το Γραφείο Διασύνδεσης - Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων ΕΜΠ και η Ελληνική Πλατφόρμα για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή.

 

H επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

 

Διασυνδεθείτε με το Πολυτεχνείοhttps://www.ntua.gr/ntuarenγια να παρακολουθήσετε τη Βραδιά και τα επιτεύγματα της Έρευνας.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης!

ΚάντεLike στην σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/NTUAREN

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube: https://www.youtube.com/ntuaren

Επικοινωνία: ntuaren@central.ntua.gr/ 210 772 1433/ 1431/ 3775 / 4272 / 3276

 

Δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση χωρίς προ-κράτηση

 

Συνημμένο: Ανακοίνωση: NTUAREN_announcement_2021.pdf

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023

 

 
 
Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες
Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023

To Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023


Οι υποτροφίες απευθύνονται σε καθηγητές/ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές

και καλλιτέχνες και αφορούν σπουδές, διαλέξεις, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του ιδρύματος www.fulbright.gr

Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα υποτροφιών για Έλληνες πολίτες, επικοινωνήστε με την κα Ελς Σιάκος Χάναππε,
Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος / Σύμβουλο Υποτροφιών Fulbright, με e-mailστο greekprogram@fulbright.gr

Παρακαλούμε πολύόπως κοινοποιήσετετην συνημμένη ανακοίνωσηστις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Aνοιχτή πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στη ψηφιακή έκθεση ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION "Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;"

Aνοιχτή πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στη ψηφιακή έκθεση ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION "Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;"

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2021

 

Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στη ψηφιακή έκθεση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION

Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;

 

H ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων με Αναπηρία (πρώην VSAHellas) καλεί καλλιτέχνες άνω των 18 ετών με και χωρίς αναπηρία να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στη ψηφιακή έκθεση ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ | EXCLUSION«Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;» που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021. Προθεσμία υποβολής δηλώσεων έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Ως αποτέλεσμα των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά την πανδημία της νόσου Covid-19, άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο βίωσαν μια σειρά πρωτόγνωρων περιορισμών και απαγορεύσεων στην κοινωνική τους ζωή. Για πρώτη φορά συνήθειες που θεωρούσαμε δεδομένες, ξαφνικά έπαυσαν να είναι.

Η αναπηρία και τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης παρά τις μεγάλες διαφορές τους μοιράζονται μια κοινή εμπειρία: την εμπειρία του αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή. Η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία βιώνει διακρίσεις σε μια σειρά από τομείς της καθημερινής ζωής (στην αναζήτηση εργασίας, στον δρόμο, στους χώρους διασκέδασης, στις καθημερινές συναναστροφές, στα ΜΜΜ κ.ά.)[i]. Ενστερνιζόμενοι την άποψη πως είναι τα εμπόδια στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον που αποκλείουν την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή, καλούμε καλλιτέχνες άνω των 18 ετών με και χωρίς αναπηρία να εμπνευστούν, να αναμετρηθούν και να αναστοχαστούν γύρω από την έννοια του αποκλεισμού. Αποκλεισμοί που επιβάλλονται από κοινωνικούς παράγοντες σε άτομα με αναπηρία, αποκλεισμοί που βιώθηκαν από το σύνολο της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, αποκλεισμοί που μας διαχωρίζουν, αλλά και που μπορούν εν δυνάμει να μας ενώσουν.

Από τα έργα που θα σταλούν, όσα πληρούν τα κριτήρια θα συμπεριληφθούν σε ψηφιακή έκθεση στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Artogether τον Νοέμβριο του 2021.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων έως 15 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή συμμετοχών, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φορέα.

Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη του HumanRights360/The Kahane Foundation

 

ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία

Δάφνης 8, Ζωγράφου 157 72

Τ: 210 7710847 | www.artogether.gr| info@artoget.gr

 

 

ΗARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην Very Special Arts Hellas) ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό. Από την ίδρυσή της το 1990, υπηρετεί αδιάλειπτα το δικαίωμα των ατόμων με κάθε τύπου αναπηρία στην καλλιτεχνική δημιουργία και καλλιεργεί τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία με όχημα την τέχνη μέσα από μια πληθώρα δράσεων, που προσφέρει δωρεάν.

 

 

 

 

*/ 17ο Athens Digital Arts Festival | Παράταση Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής - Ανακοίνωση Ημερομηνιών

*/ 17ο Athens Digital Arts Festival | Παράταση Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής -  Ανακοίνωση Ημερομηνιών

 

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της ΕλλάδαςAthens Digital Arts Festival (ADAF), προσκαλεί τον καλλιτεχνικό, τεχνολογικό, επιστημονικό -αλλά και όχι μόνο- κόσμο να υποβάλλει τις συμμετοχές του για την υβριδική (διαδικτυακή αλλά και φυσική) έκδοση του.

Με τίτλο «Tāctus» έχει θέμα τον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης σύνδεσης, υπό τη μορφή της επικοινωνίας αλλά και της φυσικής επαφής.  

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ADAF 2021 παρατείνεται μέχρι τις5 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική και επιστημονική κοινότητα.

Εξερευνώντας την ανανοηματοδότηση των εννοιών της σύνδεσης / επαφής, διάδρασης και συνδεσιμότητας όπως προέκυψε μέσα από την περίοδο της πανδημίας, η διοργάνωση επιστρέφει και στον φυσικό κόσμο με την πρώτη υβριδική του έκδοση.

Ανακοίνωση Ημερομηνιών HYBRID FESTIVAL (ONLINE & PHYSICAL): 

ONLINE @ ONLINE.ADAF.GR: 20.09.21 – 31.10.21

PHYSICAL@ HISTORIC CENTER OF ATHENS: 13.10.21 – 17.10.21 

Το φεστιβάλ προσελκύει και παρουσιάζει έργα από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο σε 11 κατηγορίες.

Συνδεθείτε μαζί μας  στο 17ο Athens Digital Arts Festival |Tāctus 

EXTENDED DEADLINE: 05.09.2021 | SUBMISSIONS: 2021.ADAF.GR

 

*/ 17th Athens Digital Arts Festival | Extended Call for Entries - Festival Dates

 

The 17th International Festival for Digital Arts in GreeceAthens Digital Arts Festival (ADAF),  invites the artistic, technological and scientific – and not only- world to submit their proposals for its hybrid (online and physical ) edition.

Titled “Tāctus”  the festival reflects upon the renstate of human connection both as communication and physical contact.

The deadline for application for  ADAF 2021 is extended till the 5th of September 2021 due to popular demand from the artistic and scientific community.

Exploring the repurpose of connection/contact, interaction and connectivity as it occured through the period of the pandemic our festival is returning again to the physical world with its first hybrid edition.

Dates announcement HYBRID FESTIVAL ( ONLINE & PHYSICAL):

ONLINE @ ONLINE.ADAF.GR: 20.09.21 – 31.10.21

PHYSICAL@ HISTORIC CENTER OF ATHENS: 13.10.21 – 17.10.21 

The festival attracts and presents works by artists from all over the world in 11 categories.

Connect with us at the 17th Athens Digital Arts Festival | Tāctus 

 

EXTENDED DEADLINE: 05.09.2021 | SUBMISSIONS: 2021.ADAF.GR

Yποτροφία για την κάλυψη δαπανών της εκπονηθείσας διπλωματικής εργασίας φοιτητών/τριών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

 

 

 

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ

ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836

 

 

 

Αθήνα, 30/07/2021

Α.Π.:  1805

             

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας

Μονάδα Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης

Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42

Ταχ. Κώδικας : 106 82

Πληροφορίες: Μάνος Χρήστος

Τηλέφωνο : 2103897157

Email : chmanos@asfa.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για

υποτροφία για την κάλυψη δαπανών της εκπονηθείσας διπλωματικής εργασίας φοιτητών/τριών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών  της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ

για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

 

Λαμβάνοντας υπόψη:

 1. Την υπ. αριθμ. 5086/15.10.2019 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5047777 που εντάσσεται στο Ε.Π. ‘‘Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση’’ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους
 2. Την υπ. αριθμ. 1821/31.03.2020 Τροποποίηση της προαναφερθείσας Πράξης
 3. Την υπ. 2659/12.11.2019  Απόφαση Υλοποίησης με ιδία μέσα του Υποέργου 2 «Κάλυψη Δαπανών Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας Τελειόφοιτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ» της προαναφερθείσας Πράξης
 4. Την από 02.07.2021 συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ σχετικά με τον ορισμό της τριμελούς εισηγητικής Επιτροπής επιλογής υποτρόφων και των κριτηρίων επιλογής υποτρόφων
 5. Την από 27/7/2021 απόφαση της Επιτροπής Ερευνών (θέμα 3ο) για έγκριση της  πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. (ΑΔΑ: ΨΩΒΧ46Ψ8ΝΖ-Τ44)
 6. Το γεγονός πως στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. η περάτωση των σπουδών ενός φοιτητή/τριας θεωρείται συντελεσμένη με την επιτυχή εκπόνηση της διπλωματικής του/της εργασίας

 

προσκαλούνται οι τελειόφοιτοι φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. που επιθυμούν να λάβουν υποτροφία για την αναδρομική κάλυψη των εξόδων της εκπονηθείσας διπλωματικής τους εργασίας

να υποβάλουν σχετική αίτηση καταθέτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

Α. Δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση(το έντυπο παρέχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), Πατησίων 42 και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Α.Σ.Κ.Τ. www.asfa.grστις Γενικές Ανακοινώσεις\Ανακοινώσεις ΕΛΚΕ με τίτλο «ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ»)
 2. Απλό αντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας
 3. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματοςφόρου εισοδήματος (Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου) φορολογικού έτους 2020 και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 φορολογικού έτους 2020 (εκτυπωμένα από το taxisnet)
 4. Σε περίπτωση που ο/η αιτών/αιτούσα κάνει φορολογική δήλωση αλλά είναι και προστατευόμενο μέλος θα πρέπει να προσκομίσει επιπρόσθετα το Εκκαθαριστικό Σημείωμα και το αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 του/των γονέων του για το παραπάνω φορολογικό έτος.
 5. Φοιτητές άνω των 25 ετών προσκομίζουν μόνο το ατομικό τους Εκκαθαριστικό Σημείωμα, εφόσον αποδεδειγμένα δεν είναι  προστατευόμενα μέλη
 6. Αιτούντες  κυπριακής υπηκοότητας  υποβάλλουν Βεβαίωση Προσόδων φορολογικού έτους 2020  (Υπουργείο Οικονομικών Κύπρου- Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων- Γραφείο Φόρου Εισοδήματος) και εφόσον είναι κάτω των 25 ετών υποβάλλεται και η βεβαίωση Προσόδων του/των γονέα/γονέων τους και των υπολοίπων προστατευόμενων μελών της οικογένειας.
 7. Αιτούντες αλλοδαποί προσκομίζουν βεβαίωση φόρου εισοδήματος από την αρμόδια αρχή της χώρας τους μεταφρασμένη από επίσημη αρχή σύμφωνα με το νόμο και εκκαθαριστικό σημείωμα της ημεδαπής εφόσον υποβάλλουν φορολογική δήλωση και στην Ελλάδα.

Εφόσον είναι ηλικίας  έως και 25 ετών υποβάλλουν και τις βεβαιώσεις φόρου εισοδήματος από την αρμόδια αρχή της χώρας τους, του/των γονέα/γονέων τους και των υπολοίπων προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους.

 1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασηςτου τελευταίου τριμήνου. Οι αιτούντες αλλοδαπής υπηκοότητας υποβάλλουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους (εκδοθέν εντός του τελευταίου τριμήνου) στο οποίο αποτυπώνεται η οικογενειακή τους κατάσταση.
 2. Βεβαίωση αναπηρίας σε ισχύ από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)όταν οι υποψήφιοι επικαλούνται στο πρόσωπό τους λόγους υγείας με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Στη βεβαίωση θα πρέπει να ορίζεται το ποσοστό αναπηρίας καθώς και η περίοδος ισχύος της.
 3. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμούσε μορφή IBAN ο οποίος πρέπει να περιέχει ευδιάκριτα τα όνομα του δικαιούχου
 4. Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδώναπό το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και ηλεκτρονικό αντίγραφο πτυχιακής εργασίας από τους επιτυχόντες βάσει τελικού αξιολογικού πίνακα (βλ. σχετικά Διαδικασία Αξιολόγησης Αιτήσεων)

Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης από άλλο άτομο για λογαριασμό του φοιτητή απαιτείται η υποβολή εξουσιοδότησης με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

 

Β.   Δικαιούχοι

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι επί πτυχίω φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. που:

 • έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε όλα τα απαιτούμενα από το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος μαθήματα για τη λήψη πτυχίου
 • έχουν κάνει αίτηση και έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν επιτυχώς τη διπλωματική τους εργασία ως τον Σεπτέμβριο του 2021
 • πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος Εικαστικών Τεχνών.

 

Δεν δικαιούνται υποβολής αίτησης όσοι:

 • φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σ.Κ.Τ. της  Α.Σ.Κ.Τ. 
 • έχουν ετήσιο κατά κεφαλήν (οικογενειακό εισόδημα ή ατομικό εισόδημα στην περίπτωση που δεν είναι προστατευόμενα μέλη) άνω του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) Ευρώ.

 

Γ.   Ημερομηνίες υποβολής

Οι φοιτητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ΕΛΚΕ κατά τις ώρες και ημέρες κοινού από 25 Αυγούστου 2021 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2021 επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν αυτοπροσώπως ή δια εξουσιοδοτημένου προσώπου (με σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής) ή και με συστημένο φάκελο στον ΕΛΚΕ –υπόψιν κ. Χρήστου Μάνου (Πατησίων 42-10682 ΑΘΗΝΑ) ή με emailστη διεύθυνση  chmanos@asfa.gr(Πατησίων 42-10682 ΑΘΗΝΑ)

 

Δ.   Διαδικασία Αξιολόγησης Αιτήσεων

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από Τριμελή Εισηγητική Επιτροπή.

Τα κριτήρια επιλογής υποτρόφων και ο βαθμός βαρύτητας τους στην αξιολόγηση έχουν αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (Συνεδρίαση Συνέλευσης 11.06.2020 ) και έχουν ως εξής:

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 

Το κατά κεφαλήν εισόδημα του φοιτητή/τριας, εφόσον διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του (δηλαδή γονείς και προστατευόμενα μέλη), για το τρέχον φορολογικό έτος (2019), δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό:

 • από 0 έως 3.000,00 ευρώ-  έξι (6) μόρια
 • από 3.001,00 έως 6.000,00 ευρώ- πέντε (5) μόρια
 • από  6.001,00 έως 8.000,00 - τέσσερα (4) μόρια
 • από  8.001,00 έως 10.000,00- τρία (3) μόρια
 • από  10.001,00 έως 12.000,00- δύο (2) μόρια
 • από 12.001,00 έως 15.000,00- ένα (1) μόριο

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Οικογένεια με 2 προστατευόμενα μέλη και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ. Το κατά κεφαλήν εισόδημα υπολογίζεται ως εξής: 20.000 ευρώ/4 άτομα= 5.000 ευρώ

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Φοιτητής, προστατευόμενο μέλος με ατομική φορολογική δήλωση (έως 3.000 ευρώ) με 1 αδερφό/ή προστατευόμενο μέλος και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 15.000 ευρώ. Το κατά κεφαλήν εισόδημα υπολογίζεται ως εξής: 15.000 ευρώ + 3.000 ευρώ= 18.000 ευρώ/4 άτομα= 4.500 ευρώ

 

 • ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

 

 • Αναπηρία 67% και άνω αιτούντος φοιτητή/τριας- δυόμισι (2,5) μόρια

 

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ

 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των υποψηφίων στα παραπάνω κριτήρια, θα προηγηθεί ο αιτών/ούσα με τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και κατόπιν της προσμέτρησης του βαθμού του πτυχίου, τότε το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα και αναλογικά.

 

Η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις των φοιτητών/τριών και θα αναρτήσει σχετικό προσωρινό πίνακα με τους υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι, οι αιτήσεις που δεν πληρούν τα εγκεκριμένα κριτήρια, θα αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησης.

Σε δεύτερη φάση, με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους και την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων κρίσης των πτυχιακών εργασιών (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2021), η Επιτροπή θα επικαιροποιήσει τον αξιολογικό πίνακα, αναφορικά με την επιτυχή εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας και τον βαθμό του πτυχίου, και κατόπιν απόφασης Συνέλευσης Τμήματος και τελικής απόφασης της Επιτροπής Ερευνών, θα αναρτήσει τον τελικό αξιολογικό πίνακα με τους φοιτητές/τριες που θα δικαιούνται την υποτροφία καθώς και το τελικό ποσό που θα αντιστοιχεί στον καθένα.

Ο τελικός αξιολογικός πίνακας αναρτάται στην ιστοσελίδα της Α.Σ.Κ.Τ. και κατόπιν δίνεται πενθήμερη προθεσμία για την υποβολή των ενστάσεων, η οποία άρχεται από την επομένη της δημοσίευσης του τελικού αξιολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ύπαρξης ενστάσεων, αυτές θα εξεταστούν από τριμελή Επιτροπή Ενστάσεων που θα αποφανθεί επ’ αυτών.

Με την οριστικοποίηση του αξιολογικού πίνακα, οι απόφοιτοι πλέον αιτούντες οφείλουν να καταθέσουν στον ΕΛΚΕ Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδών από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και αντίγραφο της πτυχιακής τους εργασίας (σε ηλεκτρονική μορφή (CD-DVD) πχ βίντεο, φωτογραφία, powerpoint), το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το αρχείο της Πράξης (Υποέργο 2).

 

Ε.   Ύψος και Τρόπος Καταβολής Υποτροφίας

Το σύνολο του ποσού που θα μοιραστεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται στα 15.600 € και βάσει αυτού θα χορηγηθούν τριάντα εννέα  (39) υποτροφίες, ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00) €. Σε περίπτωση ισοψηφίας εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στη σελίδα τρία (3)- ενότητα Δ του παρόντος.

Το ποσό της υποτροφίας θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου φοιτητή/τριας.

Αν μετά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι η χορηγία εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων στο πρόσωπό του, το ποσό  επιστρέφεται σε άμεσο χρόνο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο.

Η οικονομική υποστήριξη με τη μορφή υποτροφίας για την κάλυψη εξόδων υλοποίησης πτυχιακής εργασίας φοιτητών από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Κάλυψη Δαπανών Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας Τελειόφοιτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ» της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5047777 του Ε.Π. ‘‘Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση’’, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους

 

ΣΤ. Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Χ. Μάνο στο τηλέφωνο 210 3897157 και στο email chmanos@asfa.gr

 

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε.

 

 

Φωτεινή Ζήκα

Αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης

 

 

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

 

 

Α Ι Τ Η Σ Η  –  Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Η   Δ Η Λ Ω Σ Η

 

(άρθρο 8Ν. 1599/1986)[1]

 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:

Mε την παρούσα αιτούμαι υποτροφία κάλυψης δαπανών υλοποίησης πτυχιακής εργασίας φοιτητών/τριών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στο πλαίσιο της υπ. αριθμ. 1805/30.07.2021 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και καταθέτω τα σχετικά δικαιολογητικά:

 

 1. Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (απλό αντίγραφο)
 2. Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος (φορ. έτους 2020)
 3. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1(φορ. έτους 2020)
 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 5. Βεβαίωση αναπηρίας του αιτούντος (ποσοστού 67% και άνω) του ΚΕ.Π.Α.
 6. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού

 

Δηλώνω ότι:

1.τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και ακριβή

2. Έλαβα γνώση ότι το δικαίωμά μου στη λήψη της υποτροφίας τελεί εκτός των άλλων, υπό την αίρεση της επιτυχούς κατάθεσης της πτυχιακής μου εργασίας μέσα στο 2021.

3. Με την περάτωση των σπουδών μου και εφόσον επιλεγώ για λήψη υποτροφίας θα προσκομίσω στον ΕΛΚΕ Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδών από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και ηλεκτρονικό αντίγραφο πτυχιακής εργασίας καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που θα μου ζητηθεί σχετικά.

ΟΝΟΜΑ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

ΕΤΟΣ  1ης ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ:

ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ: 

Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

ΤΗΛ./ ΚΙΝΗΤΟ:

E-MAIL :

IBANΤΡΑΠΕΖΑΣ:

ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

ΜΗΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

 

 

 

Αθήνα  …………………20..

 

 

 

Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

 

 

 

Η οικονομική υποστήριξη με τη μορφή υποτροφίας για την κάλυψη εξόδων υλοποίησης πτυχιακής εργασίας φοιτητών από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Κάλυψη Δαπανών Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας Τελειόφοιτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ» της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5047777 του Ε.Π. ‘‘Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση’’, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.[1] Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάσει το αρχείο των άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

First Previous  Εμφάνισε 1 από 219 σελίδες   Next Last