Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

NEA ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ | ΗΜΕΡΙΔΑ | Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών & Πρακτική Άσκηση | Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 12:00 στην Α.Σ.Κ.Τ.

               

 

                                     

 

 

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στην Α.Σ.Κ.Τ.» & «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ.»

 

Ανακοινώνουμε στους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ότι την

 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 12:00 π.μ.,

 

θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα ενημέρωσης και για τις δράσεις των ακόλουθων Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων:

 

«Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στην Α.Σ.Κ.Τ.»

Ενημέρωση για ζητήματα κοινωνικής μέριμνας | Συμβουλευτική Ψυχολογική Υποστήριξη | Ψυχιατρική παρέμβαση

 

«Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ.»

Απόκτηση εμπειρίας σε επαγγελματικό χώρο | Εφαρμογή θεωρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

 

 

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι πρωτοετής, όσο και παλαιότεροι φοιτητές για το πως μπορούν να ωφεληθούν από τις δράσεις των Προγραμμάτων και τις ευκαιρίες που τους παρέχονται.

 

 

Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης

 

 

 

Η Δομή «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών» και η «Πρακτική Άσκηση φοιτητών ΑΣΚΤ» εντάσσεται στο Ε.Π. ‘‘Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση’’ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

 

ΕΕΕΚΤ(rgb)   logo_EYD  ΕΠΑνΕΚ_horizontal_rgb      ESPA

Δωρεάν παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "Η Τραγωδία αλλιώς..." στο Θεάτρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ

Δωρεάν παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "Η Τραγωδία αλλιώς..." στο Θεάτρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η ΑΜΚΕ Ηχόδραση  παρουσιάζει, με την υποστήριξη του Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, την παράσταση

 

«Η τραγωδία αλλιώς…»

ΟΙ παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο της ΑΣΚΤ στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256 στις 22, 23, 29, 30 Νοεμβρίου 2019, 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 Δεκεμβρίου 2019, 3, 4, 10, 11 & 17 Ιανουαρίου 2020.

 

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν στέλνοντας e-mailστο theatro@asfa.grτουλάχιστον τρείς ημέρες νωρίτερα από την επιθυμητή παράσταση (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας),με τα ακόλουθα στοιχεία:

 

Ημερομηνία Παράστασης:

Επώνυμο:

Όνομα:

Ιδιότητα:

Τηλέφωνο:

e-mail:

Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των δράσεων της για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ προκηρύσσουν Διαγωνισμό πρωτότυπου σχεδίου τσάντας για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Σ.Κ

Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των δράσεων της για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ προκηρύσσουν Διαγωνισμό πρωτότυπου σχεδίου τσάντας για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Σ.Κ

Αθήνα,  20  Νοεμβρίου 2019

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των δράσεων της για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ προκηρύσσουν:

 

Διαγωνισμό έργων

για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Σ.Κ.Τ.

 

Οι φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καλούνται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό έργου με σκοπό την χρήση αυτού ως πρωτότυπο σχέδιο τσάντας “Waterbags” που θα κυκλοφορήσει προς πώληση σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα. Από τα κατατεθειμένα έργα των φοιτητών θα επιλεγούν δέκα. Η επιλογή των έργων θα γίνει από τριμελής επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από μέλος ΔΕΠ της ΑΣΚΤ, καθώς και από τον εικαστικό Αντωνάκη Χριστοδούλου και την γκαλερίστρια Δάφνη Ζουμπουλάκη. Τα δέκα προαναφερθέντα έργα θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, ενώ τα υπόλοιπα θα επιστραφούν στους δημιουργούς. Όλα τα επιλεχθέντα σχέδια (10) θα εφαρμοστούν και θα κυκλοφορήσουν  στις τσάντες “Waterbags” από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Οι συμμετέχοντες με την κατάθεση του έργου τους συναινούν, εφ’ όσον αυτό είναι ένα από τα δέκα που θα επιλεχθεί, να χρησιμοποιηθεί από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, όπως περιγράφεται στο παρόν.

 

 

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος οι ακριβείς διαστάσεις του πατρόν της τσάντας είναι 1,46 x0,52μ. Επειδή το ορθογώνιο ύφασμα ράβεται σαν “origami”, προτείνουμε το σχέδιο σας να μην έχει κάποιο κεντρικό θέμα. Καθώς δεν είναι σίγουρο το ποιο ακριβώς θα είναι το κέντρο της τσάντας, προτείνουμε τα έργα να έχουν μια πιο ελεύθερη μορφή ή κάποιο μοτίβο που να επαναλαμβάνεται.

 

Κάθε τσάντα φέρει μέσα το όνομα του εκάστοτε καλλιτέχνη στο συνοδευτικό καρτελάκι, καθώς και ορισμένα στοιχεία του. Οι τσάντες θα κυκλοφορήσουν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Με το πέρας των πωλήσεων θα γίνει ένα κάλεσμα όλων των συνεργατών (Καλλιτέχνες και Σημεία Πώλησης), όπου μετά από απόφαση των φοιτητών, των οποίων τα έργα έχουν επιλεγεί, θα ανακοινώσουμε που θα πάνε τα έσοδα από τις συγκεκριμένες τσάντες. Η προβολή του προϊόντος θα γίνει στον ιστότοπο μας και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagramόπου θα συνοδεύεται πάντα με το όνομα του εκάστοτε δημιουργού.

 

Τρόπος συμμετοχής διαγωνισμό:

●      Τα έργα που θα κατατεθούν θα πρέπει να είναι ψηφιακά

●      Τα αρχεία μορφής, rgb/ 300 dpiκαι σε μορφή pdfή tifή eps

●      Διάσταση ψηφιακού αρχείου: 52 cmx146 cm

●      Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να καταθέσει μέχρι 1 έργο ως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο  geroulanou@waterbags.gr

 

Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της δράσεων εμπνεύστηκε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες Waterbags(http://waterbags.gr) ένα “πράσινο” προϊόν διττής ωφέλειας, που στοχεύει στην καλλιέργεια των περιβαλλοντικών αξιών και στην αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων. Σκοπός της Άγονης Γραμμής Γόνιμης είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών για τα μέλη των τοπικών κοινωνιών μέσα από την συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία. Τα προγράμματα υλοποιούνται από το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1100 επισκέψεις σε 97 απομακρυσμένες περιοχές.

 

Ξεκινώντας το 2018, οι Waterbags, δημιουργήθηκαν με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απομακρυσμένων περιοχών. Τα έσοδα από τις πωλήσεις χρηματοδοτούν προγράμματα που έχουν σκοπό την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία. Οι Waterbagsείναι ένα ελληνικό προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, μιας και είναι κατασκευασμένες από 100% βαμβάκι.

 

Σημαντικοί δημιουργοί της σύγχρονης τέχνης σχεδιάζουν για εμάς πρωτότυπα σχέδια τα οποία μετά κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Ενδεικτικά, το 2019 είκοσι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και νέοι δημιουργοί επιμελήθηκαν αποκλειστικά 31 νέα σχέδια, ανάμεσά τους ο Γιάννης Βαρελάς, ο Αντωνάκης Χριστοδούλου αλλά και η Ζωή Γαϊτανίδου.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις προηγούμενες συνεργασίες μας. Μαζί με την Oxbellyκαι το Ίδρυμα Καπετάν – Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλουδημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο σχέδιο από την εικαστικό Βίκυ Σταματοπούλου, με σκοπό τα κέρδη από τις πωλήσεις του σχεδίου να χρηματοδοτήσουν δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα σχολεία της Μεσσηνίας. Από την συνεργασία αυτή θα πραγματοποιηθούν 16 εκπαιδευτικά εργαστήρια σε 8 σχολεία του νομού Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, το Generation2.0 θα υλοποιήσει εργαστήρια που θα εξοικειώσουν τους μαθητές με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με τίτλο “DiversityVolcano”. Έπειτα, το VeryYoungContemporaryArtθα φέρει σε επαφή τα παιδιά με σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικές έκφρασης. Και τέλος  τα εργαστήρια της αρχαιολόγου και μουσειολόγου Ειρήνης Πυρπάσου, που τα σχεδίασε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχουν ως κύριο άξονα το θέατρο. 

 

Με θέμα «Τι είναι ο κόσμος για εσάς με ένα σχέδιο και ένα χρώμα» (slideεδώ να προβάλλεται η τσάντα) οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και δημιούργησαν τα δικά τους πρωτότυπα σχέδια για τις Waterbags. Μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή τα παιδιά ενίσχυσαν την δημιουργικότητα τους και έγιναν βασικός κρίκος μιας διαδικασίας που απέφερε έσοδα στο σχολείο. Με τα χρήματα που συλλέχθηκαν από την συγκεκριμένη τσάντα θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς εργαστήρια ρομποτικής για τους μαθητές του σχολείου.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά  συνεχίζουμε την συνεργασία μας με το SantoMarisOiaLuxurySuites& Spa. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα εξοπλιστούν με υλικοτεχνικό και αθλητικό εξοπλισμό τα Επαγγελματικά Λύκεια της Σαντορίνης αλλά και το γυμνάσιο της Θηρασιάς. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών με το εργαστήριό του “Θαλάσσια Ρύπανση” θα ενημερώσει τους μαθητές για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα θαλάσσια απορρίμματα. Το SciHighStemTeam, με το εργαστήριο “Ναυπηγώντας μια Παραλία”, θα ενημερώνει τους μαθητές για την επιτακτική σημασία του καθαρισμού των ωκεανών. Τέλος, με τον πρωτότυπο τίτλο του εργαστηρίου τους “Φτιάξε και εσύ ένα airbee’n’bee”, ο φορέας “TheBeeCamp” έχει σκοπό να αναδείξει την σημασία των μελισσών για το οικοσύστημα.

 

Τέλος η εικαστικός Χαρά Μαραντίδου σχεδίασε για εμάς μια μοναδική τσάντα Waterbagγια το CycladesPreservationFund. Το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από τις ξερολιθιές, τα απόκρημνα βράχια και το πιο χαρακτηριστικό φυτό των Κυκλάδων, την κάπαρη. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από αυτή την συνεργασία θα χρηματοδοτήσουν την δημιουργία ενός βοτανικού κήπου με αυτοφυή φυτά στο Δημοτικό σχολείο της Κιμώλου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα για τους μαθητές του σχολείου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν από δύο φορείς. Από το “BeeCamp” με εργαστήριο “Φτιάξε και εσύ ένα airbee’n’bee” και από το MedCulture. Το MedCultureθα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία στοχεύουν μέσω της κηπουρικής να ενημερώσουν τους μαθητές για αξίες που αφορούν τη διατροφή, την υγεία και το περιβάλλον.

 

Από τα κέρδη των γενικών πωλήσεων τις περσινής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δωρεές. Αρχικά επιλέξαμε δύο καταπράσινα νησιά του Αιγαίου με υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών  ώστε να ενισχύσουμε τα πυροσβεστικά κλιμάκια τους. Το ένα είναι το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και το άλλο το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σκοπέλου. Συγκεκριμένα αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους, θα εφοδιάσουμε με ειδικό ρουχισμό αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το κλιμάκιο της Σαμοθράκης. Στο κλιμάκιο της Σκοπέλου θα γίνει η δωρεά ενός νέου αυτόματου εξωτερικού φορητού απινιδωτή, ένα εργαλείο το οποίο είναι απαραίτητο για την χορήγηση πρώτων βοηθειών. Παράλληλα στην Σκόπελο,  αποδεχόμενοι αίτημα του 2ο νηπιαγωγείου του νησιού θα πραγματοποιηθεί δωρεά ενός πολυμηχανήματος για τις ανάγκες του. Επίσης την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου στην Τήνο θα γίνει μια σειρά μαθημάτων ρομποτικής. Τέλος περνάμε σε μια άλλη δωρεά που αφορά μια ηλικιακή ομάδα που γενικά έχει παραμεληθεί από προγράμματα εταιρικης κοινωνικής ευθύνης, αλλά για εμάς την ομάδα των Waterbags, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ταξιδεύουμε, λοιπόν, στην Κίμωλο, όπου θα πραγματοποιηθεί δωρεά στο Αφεντάκειο Ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1907. Μία από τις κυριότερες δράσεις του είναι η επαναλειτουργία του Οίκου Περιθάλψεως της Κιμώλου και για αυτό το λόγο θα υποστηρίξουμε τις εργασίες επαναλειτουργίας του. Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνεργασία τον πρόεδρο του ιδρύματος κύριο Σωτήρη Στανωτά καθώς μας τιμά με την παρουσία του εδω σήμερα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά και με το προϊόν προτείνουμε να ανατρέξετε στο siteμας (http://waterbags.gr) ενώ για τις δράσεις της οργάνωσης Άγονης Γραμμής Γόνιμης μπορείτε να ανατρέξετε στα siteμας, «Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει», Eco– literacyκαι στο Facebookτης οργάνωσης. 

 

 

Για όποια περαιτέρω πληροφορία παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στο 2130886364 ή στο geroulanou@waterbags.gr

 

Παράταση: Αιτήσεις για το "Κοινωνώ" (Τήνος) ως τις 24 Νοεμβρίου

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

"Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία"

ΦΩΤΙΑ --- ΝΕΡΟ --- ΑΕΡΑΣ --- ΓΗ (+ΧΡΟΝΟΣ)

 

 

Παράταση: Αιτήσεις για το στοιχείο Φωτιά θα γίνονται αποδεκτές ως τις 24 Νοεμβρίου

 

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς δράσης στο νησί της Τήνου το Κοινωνώ καλεί συμμετέχοντες από όλο το φάσμα τέχνης, έρευνας κι επιστήμης να πάρουν μέρος στο θεματικό κύκλο “Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία”, ο οποίος θα υλοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές εποχές, έως το φθινόπωρο του 2020, στην Τήνο.

Το Κοινωνώμέσα από το “Τέσσερα (συν ένα) στοιχεία”θα φιλοξενήσει έως 200 συμμετέχοντες από Ελλάδα και εξωτερικό, θα οργανώσει τέσσερα ξεχωριστά προγράμματα residency (φωτιά, νερό, αέρας, γη), διάρκειας 15 ημερών το καθένα και θα παρουσιάσει έργα και δράσεις σε πάνω από 60 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεγάλης αισθητικής και ιστορικής σημασίας σε όλο το νησί της Τήνου.

Ημερομηνίες Residency:

Φωτιά:18-31 Ιανουαρίου 2020

Νερό: 18-30 Απριλίου 2020

Αερας: 18-31 Αυγούστου 2020

Γη:18-31 Οκτωβρίου 2020

Το Κοινωνώδανείζεται τα τέσσερα φυσικά στοιχεία ( φωτιά, νερο, αερας, γη ) και προσθέτει σε αυτά το “στοιχείο”του χρόνου για να αναδείξει από τη μία την εναλλαγή των φυσικών εποχών και από την άλλη την εποχή της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό και πολιτισμικό τοπίο – προκειμένου να στρέψει το βλέμμα καλλιτεχνών, επιστημόνων, φιλοσόφων, ερευνητών στο διττό αυτό πέρασμα του χρόνου και στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τα χαρακτηριστικά της Τήνου. Το "Τεσσερα (συν ένα) Στοιχεία" είναι ένα πολυδιάστατο και μακρόχρονο έργο το οποίο επιχειρεί να ενσωματώσει το ίδιο το τοπίο στην αντίληψή μας τόσο για κοινωνιολογικά θέματα όσο και θέματα τοπικότητας, βιωσιμότητας, οικολογίας και πολιτισμού μέσα από μια σειρά διαδικασιών και δράσεων που άπτονται σε όλο το φάσμα της τέχνης, ερευνας και επιστήμης διεσπαρμένων σε όλο το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο του νησιού. Με στόχο να διερευνήσει τις σχέσεις μεταξύ της σύγχρονης διεπιστημονικής πρακτικής της εικαστικής τέχνης, της έρευνας, των ανθρωπιστικών επιστημών και νέων μέσων έκφρασης με τον τόπο και τον χρόνο στα “υλικά” περιβάλλοντα του νησιού. Τα εν λόγω περιβάλλοντα είναι διάφορα: κατασκευασμένα και φυσικά, εσωτερικά και εξωτερικά, αστικά και αγροτικά, υλικά και άυλα και περιλαμβάνουν ένα σύμπλεγμα, αγροτικών - φυσικών μνημείων και τοποθεσιών , ιστορικών κτιρίων και μονοπατιών .

Θα γίνουν τέσσερις ανοικτές προσκλήσεις, μία για κάθε θεματική-στοιχείο, με ξεχωριστές προθεσμίες. (Φωτιά - 24 Νοεμβρίου 2019, Νερό-15 Φεβρουαρίου 2020, Αέρας-15 Ιουνίου 2020, Γη - 15 Αυγούστου 2020). Η διάρκεια κάθε residency είναι 15 ημέρες. ( Φωτιά: 18-31 Ιανουαρίου 2020, νερό: 18-30 Απριλίου 2020, αέρας: 18-31 Αυγούστου 2020, γη: 18-31 Οκτωβρίου 2020 ). Το "ΚΟΙΝΩΝΩ", θα επιλέξει έως και 50 συμμετέχοντες ανά στοιχείο. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους χωρίς όριο ηλικίας ή άλλο περιορισμό ( στην μορφή τέχνης ή το επιστημονικό πεδίο ). Οι δράσεις λήξης του “Τέσσερα(συν ένα) Στοιχεία”θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου του 2020 και θα αφορούν την παρουσίαση του συνόλου των έργων που δημιουργήθηκαν σε όλο το Project.

Παροχές σε συμμετέχοντες:

 • Μεταφορικά (Αθήνα <-> Τήνο και σε όλους τους χώρους διαμονής και δημιουργίας),
 • Διαμονή (δωμάτια και ξενώνες),
 • Διατροφή (κοινά γεύματα -δείπνα, προμήθειες τροφίμων),
 • Μερική κάλυψη κόστους παραγωγής & υλικών.

Το “Τέσσερα (συν) στοιχείαγίνεται με την ευγενή υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του οργανισμού NEON και σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία”, τις τοποθεσίεςδημιουργίας του στοιχείου της Φωτιάς και το αίτημα συμμετοχής: https://www.kinono.gr/opencall.php

 

Λίγα λόγια για το Κοινωνώ

ΤοΚοινωνώείναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός που εδρεύει στην Τήνο από το 2016, διοργανώνοντας site-specific εικαστικές εκθέσεις, ανοιχτά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ερευνητικά projects, διαδραστικές περιηγήσεις κ.α. τόσο στο φυσικό περιβάλλον του νησιού όσο και σε επιλεγμένα κτήρια ιστορικής ή αρχιτεκτονικής σημασίας. Οι στόχοι του Κοινωνώείναι: να εντείνει τη διασύνδεση και την κινητικότητα των συμμετεχόντων από μία πληθώρα γεωγραφικών τοποθεσιών, η αφομοίωση του υλικού περιβάλλοντος ως ζωτικού μέρους της δημιουργικής διαδικασίας και ουσιαστικό στοιχείο βιωσιμότητας, η ανάδειξη συγκεκριμένων στοιχείων παράδοσης και τοπικότητας ως ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος, η διάδοση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων για όλο το φάσμα ειδικοτήτων τέχνης, έρευνας κι επιστήμης, η ανταλλαγή ιδεών και η επανεξέταση της συνεργασίας σε συντονισμό με τις διάφορες εκφάνσεις πολιτισμού και τοπικότητας (παράδοση, περιβάλλον, κοινότητα) και τέλος στην επέκταση και διαφοροποίηση του κοινού.

Περισσότερα για το “Κοινωνώ”:SiteFacebookInstagram

 

 

 

 

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής | ΞΟΥΘ FESTIVAL | Λήξη προθεσμίας: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

OPEN CALL 
ΞΟΥΘ FESTIVAL

Η ARTENS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει το «ΞΟΥΘ Festival» με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων, των ανισοτήτων και της περιθωριοποίησης, καθώς και την προώθηση της πολλαπλής συμμετοχικότητας και της κοινωνικής συνοχής. Το φεστιβάλ εμπνέεται από το μυθιστόρημα του Ι. Πιτσιπίου Ο Πίθηκος Ξουθ ή Τα Ήθη του Αιώνος (1848). Ο περιηγητής Βαρθόλδυς, φορέας των ηθών της εποχής του, μετά από μία αποτρόπαια πράξη που διαπράττει, αυτοεξορίζεται μακριά από τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που τον ανακαλύπτουν, μετά από χρόνια, βρίσκονται απέναντι σε ένα πλάσμα, μια οντότητα αταξινόμητη (ζώο; άνθρωπος;) και τον χαρακτηρίζουν «πίθηκο». Στο εξής, γίνεται υπηρέτης εκείνων στους οποίους κάποτε ανήκε.

Το «ΞΟΥΘ Festival», με αφετηρία τον κεντρικό αφηγηματικό πυρήνα του βιβλίου και εμπνεόμενο από τους τρόπους με τους οποίους το αφήγημα αυτό συνομιλεί με το σήμερα, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για performances διάρκειας έως 20 λεπτά (θεατρικές, εικαστικές, μουσικές, χορευτικές, αφήγηση παραμυθιού, μόδα, body art, ποίηση, παιχνίδια ζωντανής δράσης), installations, comic (κάδρο, μέγιστο συνολικό εμβαδό 2 τ.μ.), φωτογραφία (μέγιστη διάσταση 42 x 60 cm), film διάρκειας έως 20 λεπτά (fiction, animation, ντοκιμαντέρ-κατ’ εξαίρεση μέχρι 45 λεπτά), video art έως 5 λεπτά, έργα VR, digital art, ηχητικά περιβάλλοντα, sound art, textile art, experimental media.

Το «ΞΟΥΘ Festival» θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 σε δύο χώρους παράλληλα:

Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο συνολικού εμβαδού 700 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου 33), που ενεργοποιείται ειδικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ, και παράλληλα στον χώρο του πολιτιστικού οργανισμού ARTENS (Βουκουρεστίου 40), ένα διατηρητέο μεσοπολεμικό κτίριο του 1934.

Οι προτάσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε κάποιον ή κάποιους από τους παρακάτω όρους-κλειδιά:

 • αταξινόμητο, μη κατηγοριοποιήσιμο, uncanny, obscure, αμφιλεγόμενο, διφορούμενο
 • οντότητα, πλάσμα, avatar
 • αναδυόμενες διαφορετικότητες, ανισότητες, ευάλωτοι, μειονότητα, μειοψηφία
 • το ζώο ως εγώ, εγώ ως ζώο, ο άνθρωπος ως ζώο, το ζώο ως άνθρωπος, το αγρίμι, το κατοικίδιο, το ζώο ως φίλος, ως τύραννος, δικαιώματα των ζώων, δικαιώματα των φυτών και των έμβιων όντων
 • ομορφιά, ασχήμια, ντεμοντέ, mainstream, trendy, φαίνεσθαι, εκκεντρικό, μποέμ
 • κοσμοπολίτης, τουρίστας, μετανάστης, πρόσφυγας, νομάς, παρίας, ταξιδιώτης
 • πρωτόγονος, εξελιγμένος, υπανάπτυκτος

Κατάθεση Έργων – Προϋποθέσεις και Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν την πρότασή τους μέχρι την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 σε ένα email με επισυναπτόμενα τα ακόλουθα:

Α) 1-3 εικόνες του προτεινόμενου έργου (που θα χρησιμοποιηθούν και στον κατάλογο καθώς και στην προώθηση του φεστιβάλ) σε μορφή κατά προτίμηση JPEG 300 dpi, links σε Vimeo, Youtube για performances, videos, films, ηχητικά έργα κ.α., ανοικτά ή με password

Β) Σε ένα ενιαίο pdf (έως 6 ΜΒ max), τα ακόλουθα:

 • Τίτλο της πρότασης / έργου.
 • Σημείωμα έργου – εννοιολογική σύλληψη / concept note (έως 150 λέξεις)
 • Σύντομο Βιογραφικό – εργογραφία (μέχρι 2 σελίδες) το όνομα σας, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email, η εθνικότητα, η ημερομηνία γέννησης, (προαιρετικά) Links to your website and / portfolio
 • Περιγραφή – Τεχνικές προδιαγραφές: (έως 200 λέξεις π.χ. διαστάσεις, μορφή-χαρακτηριστικά, σκεπτικό τοποθέτησης, τεχνικές προδιαγραφές, -απαιτούμενος χώρος για τις εγκαταστάσεις, σκηνικά αντικείμενα κ.α.). Ειδικότερα στις τεχνικές προδιαγραφές να γίνονται σαφείς και οι απαιτήσεις τοποθέτησης και μετακίνησης.
 • (προαιρετικά)Μία πρόταση για το πως οραματίζεστε την εμπλοκή του κοινού σε σχέση με το έργο σας (έως 150 λέξεις)

Στην ακόλουθη διεύθυνση: artensxouthfestival@yahoo.com με το ακόλουθο θέμα: Opencall _Όνομα_Επίθετο_Τίτλος_έργου_Κατηγορία έργου. Π.χ. Opencall _Μαρία_Παπαδοπούλου_Το_σπήλαιο_ Installation.

Ειδικά για τις περιπτώσεις των προτάσεων που εμπίπτουν στις κατηγορίες VR, digital art, ηχητικά περιβάλλοντα, sound art, experimental media θα γίνουν συναντήσεις παρουσίασης μέσα στο χρονικό διάστημα υποβολής προτάσεων.
(περισσότερα)

Παραγωγή: ARTENS
Επιμέλεια Festival: Καλλιτεχνική Σύμπραξη Magenta (Έλενα Τιμπλαλέξη & Κατερινα Σωτηρίου)
Συντονισμός Παραγωγής: Στέλιος Μήτσος / Χρύσα Λαστίκη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Evi Peterson – Art Director & Managing Partner of ARTENS

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
T: 210 33 17 312

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
Evi Peterson – Art Director & Managing Partner
T: 210 33 17 312, 6944 166 246
Ε: artensxouthfestival@yahoo.com

 

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19

Δείτε εδώ την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

 

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου 

First Previous  Εμφάνισε 1 από 204 σελίδες   Next Last