Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Υποτροφίες Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Προγράμματα υποτροφιών της DAAD για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright για Έλληνες Πολίτες Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δημόσια συζήτηση με τον Asad Raza στην ΑΣΚΤ στο πλαίσιο των σεμιναρίων με τίτλο: «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» | Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα

Σεμινάρια, ομιλίες και ένα διεθνές συνέδριο
Υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Ύδρα 21

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα σεμινάρια με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και οι παράλληλες εκδηλώσεις που τα πλαισιώνουν, περιλαμβάνουν παρουσιάσεις που αφορούν τις περιοδικές εκθέσεις τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες θεωρητικές και ιστορικές προσεγγίσεις.

 

Προσκεκλημένοι εισηγητές, που ειδικεύονται στο θέμα, θα οργανώσουν ένα ολιγοήμερο σεμινάριο όπου θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν την πρακτική και την έρευνά τους με μια ομάδα συμμετεχόντων που θα επιλέγονται μέσα από ανοιχτό κάλεσμα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα.

Παράλληλα με κάθε σεμινάριο, μια δημόσια εκδήλωση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό να ενημερωθεί και να συζητήσει για τις εικαστικές εκθέσεις και την ιστορία τους.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ASAD RAZA

Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ στις 19:30 (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. τηλ. 210-4833825), μία ημέρα πριν από την έναρξη του σεμιναρίου στην Ύδρα, θα πραγματοποιηθεί μια δημόσια συζήτηση και παρουσίαση της δουλειάς του AsadRazaμε τους διοργανωτές της σειράς «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα».

Είσοδος ελεύθερη, στα αγγλικά.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1

5-8 Σεπτεμβρίου2019, Ύδρα

WHAT DO EXHIBITIONS DO?
επιμέλειαAsad Raza

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα WHATDOEXHIBITIONSDO?υπό την επιμέλεια τουAsad  Raza, θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Θα έχει τη μορφή ενός τετραήμερου εργαστηρίου και θα περιλαμβάνει συζήτηση, διάβασμα, σωματικές ασκήσεις και μαγειρική. Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλεγεί μετά από διεθνές ανοιχτό κάλεσμα. Το σεμινάριο στον Σταθμό της ΑΣΚΤ στην Ύδρα δεν είναι ανοιχτό στο κοινό.

 

ASADRAZA/ Σύντομο Βιογραφικό

Ο AsadRaza(γεν. Buffalo, Η.Π.Α, κάτοικος Νέας Υόρκης και Λειψίας), συνδυάζει στα έργα του εμπειρίες ανθρώπων μαζί με άλλα έμβια όντα και αντικείμενα. Εξερευνά επίσης συχνά την ιδέα του διαλόγου.

 

Για την έκθεσή του Untitled(plotfordialogue)το 2017, εγκατέστησε ένα γήπεδο τένις σε μία εκκλησία του 16ου αιώνα στο Μιλάνο. Στην έκθεση Rootsequence. Mothertongueστη WhitneyBiennial2017, στο RockbundMuseumστη Σαγκάη, και στο GrimaldiForumστο Μονακό, παρουσίασε ένα δάσος από 26 δέντρα μαζί με τους ανθρώπους που τα συντηρούσαν και τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το Schemaforaschoolείναι μια σειρά από πειραματικά «μαθήματα» τα οποία πραγματοποιούνται μέσα σε εκθέσεις, όπως στη LjubljanaGraphicArtBiennialτο 2015, στο PalaisdeTokyoτο 2016 και στο PreludetotheShedστη Νέα Υόρκη το 2018.

 

ΟRazaπαρουσίασεπρόσφατατηνταινίατουMinorHistoryστοRotterdam InternationalFilmFestival(2019). Αυτή την εποχή εκθέτει ένα καινούργιο έργο για το 34thKaldorPublicArtProjectστο Σίδνεϊ, με τίτλο Absorption.

Στα έργα του συχνά δημιουργεί προσωπικούς, ιδιωτικούς χώρους όπως το TheBedroomστη LahoreBiennale(2018), όπου έφηβοι προσκαλούσαν τους επισκέπτες σ’ έναν εφήμερο χώρο να τραγουδήσουν και να παίξουν σκάκι. Για το homeshowπου οργανώθηκε στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη το 2015, ο Razaπροσκάλεσε φίλους και καλλιτέχνες να παρέμβουν στον χώρο του σπιτιού του, όπου ο ίδιος ξεναγούσε  για 5 εβδομάδες τους επισκέπτες της έκθεσης.

 

Ο Razaέχει επίσης ασχοληθεί με τις εκθέσεις ως χώρους κατοικίας, στην VillaEmpainστις Βρυξέλλες το 2016-7, όπου επιμελήθηκε τις εκθέσεις Mondialité (με τον HansUlrichObrist), Décor(με την DorotheavonHantelmannκαι τον TinoSehgal), Répétitionκαι SeeingZen. Μαζί με τον Obrist, έχουν επιμεληθεί μια σειρά εκθέσεων αφιερωμένες στον ÉdouardGlissant(Mondialité, TremblingThinkingστο AmericasSocietyστη Νέα Υόρκη και WheretheOceansMeetστο MDCMuseumofArtandDesignστο Μιάμι). Ο Razaσυνεργάζεται και «σκηνοθετεί» ομαδικές εκθέσεις όπως οι: Astrollthroughafunpalace στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2014 και SolarisChronicles για το  LUMAArles. Είναι επίσης δραματουργός μιας σειράς εκθέσεων του πρωτοποριακού καλλιτέχνη PhilippeParreno.


Την περίοδο 2009-2015 ήταν παραγωγός στις εκθέσεις του TinoSehgal, που έλαβαν μέρος στα μουσεία SolomonR. Guggenheim(2010), TateModern(2012), 55η Μπιενάλε Βενετίας (Χρυσός Λέοντας καλύτερος καλλιτέχνης, 2013). Το 2014 πραγματοποίησε την παρουσίαση του έργου του SehgalThisprogressστη Ρωμαϊκή Αγοράτης Αθήνας.

Από το 2003 μέχρι το 2007, ήταν ενεργός πολιτικός ακτιβιστής στη Νέα Υόρκη. Έχει καταγωγή από το Πακιστάν και σπούδασε λογοτεχνία και σκηνοθεσία στο JohnsHopkinsκαι στο NewYorkUniversity, όπου βοήθησε στην οργάνωση μιας απεργίας το 2005.

 

Έχει συνεργαστεί με τον HansUlrichObristγια το βιβλίο WaysofCurating(2014). Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στα έντυπα: JanMotNewspaperKaleidoscope, modernmatter, n+1NERO, TheNewYorkerTheNewYorkTimesSpikeκαι Tennis magazine.
Το βιβλίο του Mondialité: OrtheArchipelagosofÉdouardGlissantδημοσιεύθηκε από τις εκδόσεις Skiraτο 2018.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δρ Ειρήνη ΜαρινάκηΙστορικός της Τέχνης, PhDTheLondonConsortium
Δρ Κωνσταντίνος Ι. Στεφανής Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής Μουσείου Μπενάκη-Συλλογή Ευστάθιου Ι. Φινόπουλου
Δρ Εύα Φωτιάδη Ιστορικός της Τέχνης, Λέκτορας, StJoostAcademyofFineandAppliedArts, TheNetherlands

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΣΚΤ

Νίκος ΔασκαλοθανάσηςΚαθηγητής Ιστορίας της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ
Ζάφος Ξαγοράρης Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, ΑΣΚΤ

 

Οι εκδηλώσεις και τασεμινάρια«Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» τελούν υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικόσωματείο ΥΔΡΑ 21.

ΤοΥΔΡΑ 21 είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από μια ομάδα Υδραίων και φίλων της Ύδρας (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που θέλουν κινητοποιήσουν όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ύδρα, να συνδράμουν σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού www.hydra21.gr

Με την ευγενική υποστήριξη τουεστιατορίου Manna(Ύδρα)

 

Για περισσότερες πληροφορίες: exhibitionstories@gmail.com

Κωνσταντίνος Ι. Στεφανήςstefanis@benaki.gr- cstefanis@hotmail.com+30 6942 444803

 

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργαστήριο με αντικείμενο την Performance με την διεθνή ομάδα "You are" από την Κολωνία για φοιτητές του Εικαστικού Τμήματος ΑΣΚΤ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργαστήριο με αντικείμενο την Performance με την διεθνή ομάδα "You are" από την Κολωνία για φοιτητές του Εικαστικού Τμήματος ΑΣΚΤ

Για περισσότερες πληροφορίες  πατήστε εδώ

Στείλτε αίτημα συμμετοχής  στο youareperformance@gmail.com έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

 

 

Ενημερωτική εκδήλωση (info-session) με θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτισμού i-Portunus | 17 Ιουλίου 2019

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. του ΥΠΠΟΑ, σας ενημερώνει ότι διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση (info-session) με θέμα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτισμού,

 

i-Portunus

 

αύριοΤετάρτη 17 Ιουλίου 2019, ώρα 10 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου(Ποσειδώνος 28).

 

Στη συνάντηση εργασίας θα μιλήσει η ειδική εμπειρογνώμονας της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευση, Νεολαία, Αθλητισμός και Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG EAC)  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ελένη Σκίκου.

 

Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά.

 

Το i-Portunus είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να βοηθήσει καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού να εκμεταλλευτούν βραχυπρόθεσμες και ευέλικτες διασυνοριακές ευκαιρίες: να μετακινηθούν από ευρωπαϊκή χώρα σε ευρωπαϊκή χώρα, να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες και ακροατήρια και να επωφεληθούν -αλλά και να συνεισφέρουν- στα διαφορετικά πολιτισμικά οικοσυστήματα της Ευρώπης. Πρόκειται για το αντίστοιχο Erasmus+ του πολιτιστικού τομέα.

 

​Το i-Portunus βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική φάση. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι δύο πρώτες προσκλήσεις και αναμένεται η τρίτη και τελευταία για το 2019, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό έχουν φυσικά πρόσωπα, που σχετίζονται με τον καλλιτεχνικό χώρο, τα οποία ζουν και εργάζονται σε κάποια από τις χώρες που υπάγονται στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη. 


Με εκτίμηση, 

Η ομάδα του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας.

 


Γραφείο "Δημιουργική Ευρώπη"                                          Creative Europe Desk Greece

Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης                                         Directorate of International Relations

Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης    and European Union

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού                              Ministry of Culture and Sports

 Νικηταρά 1, ΤΚ 106 78 Αθήνα                                     1,Nikitara str. 106 78 Athens/Greece  


Τηλ/Tel: + 30 2103313848/2103230894/2103810366/2103810348                                                                                        

Visit: Creative Europe

Find us on facebook

First Previous  Εμφάνισε 1 από 201 σελίδες   Next Last